Próximas actividades

mapa
 

Publicador de contenidos

Plantem a l'embassanent de Bellús

L'embassament de Bellús té problemes de contaminació, ja que els rius que arriben a ell, durant el seu recorregut, travessen àmplies zones industrials, donant com a resultat que la qualitat de les seues aigües siga roïna, provocant una eutrofització. Per millorar l'espai tenim programades diverses plantacions.

Vos esperem el proper dia 15 de desembre, a les 10h, al Convent de la Sagrada Família de Montaverner. Organitzen: Bankia i la Fundació Limne Col·labora: ajuntament de Montaverner.

Plantació

Continuem el projecte de restauració del Túria a Quart de Poblet!

El proper 14 de desembre, a les 10:00, ens trobarem al Centre d'Interpretació de la Natura de Quart de Poblet per plantar helòfits i arbustives de ribera que puguen ajudar a crear una zona de ribera en bon estat.

Organitzen: Ajuntament de Quart de Poblet, Fundació Limne i Fundación Aguas de Valencia.

Matí de Voluntariat

El proper 14 de desembre ens trobarem, a les 11:00, al carrer Agres (baixada a la ruta fluvial) de Bocairent.

Vos animem a passar un matí de voluntariat ambiental on restaurarem part de les infraestructures de la ruta fluvial i, a banda, farem una neteja de residus.

Organitzen: AITEX i la Fundació Limne. Col·labora: Ajuntament de Bocairent.

Plantació d’espècies autòctones

Plantació d'arbustos autòctons de la Serra Calderona amb l'objectiu d'augmentar la biodiversitat de la zona recreativa del Pla de Lluc.

L'actuació, coordinada amb el Parc Natural de la Serra Calderona, està destinada a recuperar la vegetació d'esta zona tan visitada i així mostrar a les persones que allí acudixen a gaudir de la natura un bosc mediterrani típic.

A més de la plantació es farà una activitat de reconeixement de rastres dels animals que habiten la zona de plantació.

Eliminació d’espècies invasores i plantació d’espècies autòctones

Eliminació de la canya comuna (Arundo donax) espècie invasora de les riberes del riu Túria.

Seguidament farem una plantació experimental de canya judia (Arundo micrantha) una esepècie recent descrita per botànics valencians, per a observar si és una alternativa viable per a evitar la proliferació de la canya comuna.

És rocomanable portar roba còmoda i aigua.

Des de Xaloc portarem, de tota manera, aigua i fruita per als participants.

L'actuació, està coordinada amb el Parc Natural dl Túria.

Plantem a l'Embassament

Comencem l'època de les plantacions amb un projecte que té per objectiu restaurar l'embassament de Bellús, on s'ajunten les aigües dels rius Albaida, Clariano i Micena.
 
L'embassament de Bellús té problemes de contaminació, ja que els rius que arriben a l'embassament, durant el seu recorregut, travessen àmplies zones industrials, donant com a resultat que la qualitat de les seues aigües siga roïna, provocant una eutrofització. Per millorar l'espai tenim programades diverses plantacions. Vos esperem el proper dia 27 d'octubre, a les 10h, al Convent de la Sagrada Família de Montaverner. Organitzen: Bankia i la Fundació Limne
 
Col·labora: CHJ i ajuntaments de Montaverner i Alfarrasí.
 

Inspecció de Riu

Estem en plena campanya d'inspecció de rius. Vols participar en este projecte de voluntariat ambiental, formant un nou grup d'inspectors? Estàs interessat en conèixer com analitzem la qualitat en base a indicadors químics i biològics?


El proper 26 de octubre, a les 10:00h, tindràs ocasió de fer-ho. Ens trobarem al Centre d'Interpretació de la Natura de Quart de Poblet per acostar-nos al Túria i coneixer-lo millor.


Organitzen: Ajuntament de Quart de Poblet, Fundació Limne i Fundación Aguas de Valencia.
 

Conservació de sendes varies en pantà

Conservació de sendes varies en el pantà i informació a visitants i habitants del Paratges.

Elaboración de materiales,calendarios y folletos

Actividad de elaboración de materiales, calendarios y folletos de 17 a 20 horas en el Centro Cívico de Elda.

Remarcado Sendero GR7

Remarcado del sendero GR7 tramo de 5 Km desde el cruce Barranco de la Hoz y almuerzo en la Casica del Guardia.

Actividad par toda la familia.

Visita al PN Puebla de San Miguel

Dins de les eixides del Torrent Verd destinades a donar a conèixer altres paisatges i altres ecosistemes distints dels que podem trobar al nostre municipi, en aquesta ocasió ens dirigim al Racó d'Ademús i concretament al Parc Natural de La Puebla de San Miguel, on visitarem el centre d'interpretació del parc i el paratge on viuen les sabines mil.lenàries conegudes com Les Blanques.

Seguiment de Residus Marins (Alcossebre)

Quarta recollida de residus en la platja de La Romana en Alcossebre a l'any 2019.
Farem una batida de residus i, posteriorment, els separarem per tipus i els pesarem. Així caracterizarem els tipus de residus i la abundància d'aquestos en el nostre litoral.
Els resultats els enviarem al Ministeri de Medi Ambient, com les tres anteriors vegades, per així fer un anàlisi de la quantitat i tipologia dels residus marins.

Limpieza de Playa - Les Goles

Neteja del paratge natural de Les Goles a la localitat d'Almassora.
És una acció que forma part del projecte estatal "LIBERA, unidos contra
la basuraleza".
Farem una batida de residus i, posteriorment, els separarem per tipus i
els pesarem. Així caracterizarem els tipus de residus i la abundància
d'aquestos en el nostre litoral.

 

Mans al Riu

El Mans al Riu, la tradicional campanya de neteja de rius de la Fundació Limne, celebra enguany la segua desena edició.
La campanya número 10 del Mans al Riu arribarà a 30 municipis, tenint ja confirmada la participació d'Albalat de la Ribera, Alborache, Alfarb, Algemesí, Altea, Alzira, Beniarbeig, Bétera, Borriana, Canals, Carcaixent, Carlet, Catadau, Catarroja, el Verger, Gandia, Guardamar del Segura, L'Alcora, L'Alcúdia, L'Eliana, La Pobla de Vallbona, Llombai, Manises, Ondara, Quart de Poblet, Sot de Xera, Sueca, Vilallonga, Xixona i Yátova. La major part de poblacions actuaran el cap de setmana del 28-29 de setembre, si bé alguns, per motius d'agenda, ho faran més endavant.
Enguany la campanya és possible gràcies al patrocini de Global Omnium i d'Ecovidrio.
Hi ha molta faena i molt per netejar. Quants més, millor! T'apuntes? Ens ajudes a difondre l'activitat al teu municipi?


La col·laboració de la ciutadania en esta jornada va permetre durant l'anterior edició la retirada de vora 11 tones de residus, incloent objectes com ara neveres, sofàs, bombones de butà, persianes, bicicletes, motocicletes, televisors, ventiladors industrials, pneumàtics, para-xocs, mobles, matalafs i altres objectes que no deurien d'estar poblant els nostres rius.
Totes persones que que estigueu interessades a participar heu d'inscriure's enviant un mail a participa@limne.org o cridant per telèfon al núm. 654.076.533
 

Voluntariado de Prevención de Incendios Forestales

Vamos a realizar el voluntariado ambiental de Prevención de Incendios Forestales en los términos de Tavernes y Benifairó de la Valldigna desde el dia 01 hasta el 30 de septiembre. Principalmente, los trabajos que se llevarán a cabo serán: control y vigiláncia de los parajes naturales, de los vertidos incontrolados del  término municipal, así como informar y controlar los horarios de quemas de restos de poda y matorral. Vigilaremos también los términos municipals colindantes.

Más información en el siguiente enlace:

https://grupmv.blogspot.com/

Ruta Prevención de Incendios Forestales: Zona: Alticos del Gordo.

Ruta de prevención de Incendios Forestales en la zona de Alticos del Gordo.
Información de visitantes y habitantes de los parajes (entrega de folletos de prevención de incendios forestales). Sensibilización Ambiental.

Limpieza de Basuraleza en la Fábrica de la Luz y Pantano

Al mismo tiempo que se informa a visitantes de estos parajes con el folleto de prevención de incendios forestales, se efectuará una limpieza de residuos en las proximidades de la Fábrica de la Luz y el Pantano de Elda.

Eixida a la Microrreserva de Flora de la Serra Perenxisa

Aquest dissabte 14 de setembre, visitarem la Serra Perenxisa acompanyant a l'AVV El Vedat per veure si trobem algun dels endemismes vegetals que tenim a la Reserva de Flora que hi ha al nostre municipi. Quedarem a las 8:30 hores al Centre Ambiental El Vedat i ens desplaçarem en vehicles propis fins la base de la serra. La ruta son uns 3.5 km de pujada i altres tants de baixada i farem diverses parades per fer explicacions.
 
Com per a qualsevol de les nostres eixides, recordeu dur aigua, esmorçar, gorra i roba i sabates adeqüades. Tornarem per a dinar a casa.
 
A continuació vos deixe l'enllaç de la web de l'AVV El Vedat i un cartell que han fet per a l'ocasió.
 
  Com sempre, els interessats heu de confirmar assistència escrivint al correu voluntariat@naturaycultura.com i diguent quantes persones vindreu (IGNOREU LES DADES DE CONTACTE DEL CARTELL) 
 
Si voleu fer-se voluntaris del Torrent Verd també podeu escriure demanant informació al mateix correu anterior voluntariat@naturaycultura.com

Assemblea General Torrent Verd

Com tots els anys es convoca als voluntaris del Torrent Verd per a configurar el calendari d'activitats per al curs 2019-2020 que començem ara.

Abans de començar ens farem un café i un mosset de coca de llanda per agafar forces i si veniu en nanos, es podran quedar a fer un taller durant la nostra reunió de manera totalment gratuïta.

Si vols saber com fer-te voluntari escriu a voluntariat@naturaycultura.com

Limpieza de Residuos en el Puerto de Catarroja

 • 8 de setembre de 2019
 • De 8:30 a 11h

Uno de los problemas más importantes de nuestros espacios naturales en la acumulación de residuos que en ellos tiene lugar. En particular, en el entorno de la Albufera. Para ayudar a solucionar este problema y a que seamos conscientes del mismo, se ha convocado el día 8 de septiembre la macrojornada de retirada de residuos «Todos por una Albufera sin plásticos». 

En la actividad está organizada y coordinada por el Parque Natural de la Albufera junto con SEO/BirdLife, y participan numerosas entidades, barqueros, Federación de Vela Latina, que organizan de forma particular cada espacio de trabajo, en esta jornada de limpieza a nivel europeo del Clean Up Day.  Los puntos de encuentro son los puertos de: Catarroja, Silla, El Saler, El Palmar y Sollana.

Limpieza de Residuos en el Puerto de Silla

 • Port de Silla
 • 8 de septiembre de 2019
 • De 8:30h a
 • 11:00h

El encuentro de Voluntarios y voluntarias será a las 8:30 en el puerto de Silla. Los participantes coordinados por el Club de Vela y Cruz Roja, se encontrarán en el Port Roquetes; y los participantes del grupo Scouts en la Nau Jove. La actividad y clasificación de residuos según tipologías (envases ligeros, vidrio, envases de fitosanitarios, aparatos diversos y otros restos9.
 
Esta jornada de limpieza se desarrolla a nivel europeo como Clean Up Day.

Observación astronómica nocturna

Este domingo salimos a ver las estrellas. Observación astronómica a las 22 h en la torreta de vigilancia de ADENE, sita en el Alto Calderón.
 
Se recomienda traer: 
-Linterna con luz roja, o celofán rojo.
-Hamaca plegable.
-Prismáticos.
-Agua.
 
Se ruega confirmar asistencia por WhatsApp o teléfono al 637250712.

Proyecto Vigilancia Ambiental Font Roja/Mariola 2019

 • Parajes de la Font Roja i la Serra de Mariola
 • 01/06/2019 - 30/09/2019
 • 9:00
 • 21:00

 

Proyecto de prevención de incendios y vigilancia ambiental, de forma itinerante y disuasoria por diversos parajes de los parques naturales de Font Roja y Serra de Mariola, en los terrenos del término municipal de Alcoy.

Domingos y festivos: dos turnos de dos voluntarios con vehículo y un coordinador.

Alerta 3: dos voluntarios y un coordinador con vehículo.

Incendio: ubicación en zones de visibilidad y detección de otros fuegos.

 

Voluntariat socioambiental per a vigilància i prevenció d'incendis forestals d'Albaida.

 • Albaida
 • 07/07/2019 - 28/07/2019
 • 9:30
 • 14:00

Contribuir a les tasques de prevenció i detecció d'incendis forestals en zones catalogades com a zones potencials d'alt risc del municipi d'Albaida mitjançant accions de sensibilització i dissuasió.

L'acció voluntària es realitzarà durant els caps de setmana del mes de juliol, dissabtes i diumenges en horari de 9.30 a 14h.

Els participants recorreran a peu les 2 rutes establides, ruta de la Cova Alta i ruta de la Font del Pache, en grups de 3 o 4 voluntaris.

Al llarg del recorregut, els voluntaris faran una labor de dissuasió per tota la sendera recorreguda i de sensibilització en els punts de major concentració de visitants (àrees recreatives, fonts, àrees d'estacionament, etc.) així com les cases de camp de la zona.
 

Vigilancia y Prevención de Incendios Forestales en Ayora

 • Ayora
 • 20/05/2019 - 31/09/2019
 • 10:00
 • 18:00

Contribuir a las tareas de prevención y detección de incendios forestales en zonas catalogadas como zonas potenciales de alto riesgo del municipio de Ayora mediante acciones de sensibilización y disuasión.


La acción voluntaria se realizará durante los fines de semana del mes de julio, sábados y domingos en horario de 10 a 18h. 


Los participantes recorrerán en bicicleta de montaña o en vehículo todoterreno las rutas establecidas.


A lo largo del recorrido, los voluntarios harán una labor de disuasión por todo el sendero recorrido y de sensibilización en los puntos de mayor concentración de visitantes (áreas recreativas, fuentes, áreas de estacionamiento, etc.) así como las casas de campo de la zona

http://www.cruzroja.es/portal/page?_pageid=584,12309438&_dad=portal30&_schema=PORTAL30&P_CENT=15755

Voluntariado Medioambiental Cortes de Pallás

 • Cortes de Pallás
 • 28/06/2019 - 01/09/2019
 • 9:00
 • 20:30

El programa de voluntariado medioambiental en prevención de incendios forestales, desde su concepción tiene una visión integral de la prevención, la clásica a través de puestos de vigilancia en lugares altos con vistas espectaculares y que nos permiten divisar prácticamente el 100 % del término de Cortes de Pallás.

Los puestos de información están situados en los dos puntos principales de acceso a Cortes de Pallás donde se concentra el 95 % de los vehículos que nos visitan.

Por último y no menos importantes tenemos tres NDR con más de 850 ejemplares de flora forestal autóctonas en parcelas afectadas por el incendio forestal de 2012.

Todas las actividades estarán en coordinación con los agentes medioambientales de la zona, el ayuntamiento de Cortes de Pallás y las brigadas de la Diputación.

El voluntariado es cardinal para prevenir tragedias como la del 2012.

Voluntariado Medioambiental Cortes de Pallás

 • Cortes de Pallás

Voluntariado Prevención de Incendios Bolbaite

 • Bolbaite
 • 01/07/2019
 • 11:00
 • 19:00

El voluntariado consiste en tres acciones:

 • Vigilancia forestal: vigilancia ocular por las zonas previstas en cada una de las rutas. Se está en constante comunicación con el Centro de Coordinación de Emergencias para aviso de algún posible incendio.

 • Educación ambiental: dirigido a usuarios de zonas recreativas, así como a cualquier persona que haga un uso indebido o negligente del medio ambiente.

 • Recogida de basura de alrededor de los viales: para evitar posibles igniciones por efecto lupa del vidrio y otros materiales.

Estas acciones, se realizan por lugares estratégicos, de alto valor ecológico, gran masa forestal y especial riesgo de incendios.

Para el diseño de las rutas de vigilancia se ha tenido en cuenta el riesgo de incendio y la peligrosidad según la cartografía del Plan Local de Prevención de incendios forestales de Bolbaite.

Voluntariat Ambiental Estiu Verd

Programa de voluntariado ambiental para jóvenes de 1º a 4º de ESO con actividades lúdicas y ambientales.

La actividad se realiza en el Puerto de Catarroja y en el colegio Joan XXIII.

http://www.catarroja.es/notices/431-programa-de-voluntariat-ambiental-estiu-verd

Voluntariat prevenció d'incendis Aj.Alcoi 2019

 • Alcoi
 • 01/07/2019 - 09/08/2019

Si vols passar el teu temps lliure en la temporada d'estiu cuidant les nostres muntanyes i aprenent sobre l'entorn natural d'Alcoi: APUNTA'T AL NOSTRE VOLUNTARIAT!
Què s'hi fa?
Es faran tasques de vigilància per a la prevenció d'incendis forestals en punts fixos i mòbils dins del terme municipal d'Alcoi.
A més t'oferim activitats com: interpretació de plànols i orientació en la muntanya, rutes amb bici, reconeixement de fauna i flora local, primers auxilis, etc.
Què necessites?
El menjar i l'allotjament és a càrrec nostre.
Només hauràs de portar roba preparada per al camp: gorra, protecció solar, botes de muntanya, etc.
Torns d'estiu:
De l'1 al 5 de juliol
Del 8 al 12 de juliol
Del 15 al 19 de juliol
Del 22 al 26 de juliol
Del 29 de juliol al 2 d'agost
Del 5 al 9 d'agost
Contacte i inscripcions:
Carrer Major, 10 - 03801 Alcoi
Telèfon: 96 533 71 27 Fax: 96 553 71 71
Adreça electrònica: medi_ambient@alcoi.org

Inscripcions: des del 17 de maig fins al 3 de juny
Places limitades
 

Mediterrani, deixa que et cuide

 • Diverses platges de Castelló
 • Pl. Creu Roja s/n (Carrer de l´Olivera, 1)
 • Castelló de la Plana
 • 20/6/2019 - 20/8/2019
 • 9:00
 • 14:30

L'objectiu és implicar la societat en la protecció de l'entorn marí a través d'accions que sensibilitzen a la població sobre la problemàtica ambiental que envolta als mars i oceans, promocionar hàbits de vida saludables a les platges i fomentar pautes d'oci segures a les platges, minimitzant el risc d'accidents.

El projecto trabaja tres temáticas interelacionadas con el uso, disfrute y protección de playas: la sostenibilidad (biodiversidad del mar Mediterráneo, ODS 14: Vida Submarina,residuos marinos, varamento de cetáceos, etc.), la seguridad(banderas, corrientes, picaduras, PAS, etc.) i la salud (ola de calor, protección solar, hidratación, protección de menores y personas mayores, etc.)

Para ello, se montarán en la arena de diversas playas de la provincia de Castellón unas carpas-expositores con información relacionada con estas tres temáticas realizándose ahí mismo los talleres los siguientes dias:

-Alcossebre: 20/06/2019, 20/07/2019 i 07/08/2019

-Benicarló: 25/06/2019

-Almassora: 29/06/2019

-Castellón: 02/07/2019

-Nules: 04/07/2019

-Vinaròs: 11/07/2019 i 21/07/2019

-Moncofa: 16/07/2019

-Peñíscola: 24/07/2019 i 14/08/2019

-Cabanes: 29/07/2019

-Burriana: 31/07/2019

-Benicàssim: 05/08/2019 i 20/08/2019

 

 

 

Prevenció d'incendis forestals a la Serra Gelada


Realización de rutas de vigilancia y prevención de incendios forestales, móviles y a pie, por zonas del Parque natural de Sierra Helada en su vertiente de Alfaz del Pi, abarcando la zona de La Cruz, Zona de repetidores y ruta del Faro del Albir. La salida se realizará desde Cruz Roja en Benidorm, comenzando a las 9:00 y finalizando a las 14:00 h, los jueves y domingos, desde julio a septiembre. Además de estas actividades, a lo largo de la ruta se realizan actividades de sensibilización y recogida de residuos. Se reparten guías de flora de los montes alicantinos, ceniceros y  bolsas de basuras. Para la realización de las actividades se ofrecerá vestuario, almuerzo y agua.
Para la participación hay que ponerse en contacto con la Asamblea local de Benidorm, cuyo correo electrónico aparece en el enlace magargo@cruzroja.es

Prevenció d'Incendis Forestals a la Serra de Maigmó

 • Seu de la Cruz Roja Alicante
 • 01/07/2019
 • 09:00
 • 18:30

Actividades de vigilancia y prevención de incendios forestales en la Sierra del Maigmó, con salida desde Cruz Roja en Alicante, sita en la Glorieta de la Solidaridad, 1, hacia el área recreativa del Maigmó donde se iniciarán las rutas a pie los fines de semana de julio a septiembre. Además de estas actividades, a lo largo de la ruta se realizan actividades de sensibilización y recogida de residuos. Se reparten guías de flora de los montes alicantinos, ceniceros y  bolsas de basuras. Lo miércoles se realizarán rutas móviles de 09:00 a 14:00 h, ampliando la  zona de vigilancia por el Pantano de Tibi y la zona de Castalla. Para la realización de las actividades se ofrecerá vestuario, almuerzo, comida y agua.
Durante los meses de septiembre y mediados de octubre se realizarán talleres de educación ambiental apoyados con la exposición de Stop al Foc por los diferentes municipios colindantes a la zona de vigilancia de este paisaje protegido.
Para la participación hay que ponerse en contacto con la Asamblea local de Alicante, cuyo correo electrónico aparece en el enlace tecma@cruzroja.es