Pròximes Activitats

mapa
 

Editor de continguts

Plantem a l'embassanent de Bellús

L'embassament de Bellús té problemes de contaminació, ja que els rius que arriben a ell, durant el seu recorregut, travessen àmplies zones industrials, donant com a resultat que la qualitat de les seues aigües siga roïna, provocant una eutrofització. Per millorar l'espai tenim programades diverses plantacions.

Vos esperem el proper dia 15 de desembre, a les 10h, al Convent de la Sagrada Família de Montaverner. Organitzen: Bankia i la Fundació Limne Col·labora: ajuntament de Montaverner.

Plantació

Continuem el projecte de restauració del Túria a Quart de Poblet!

El proper 14 de desembre, a les 10:00, ens trobarem al Centre d'Interpretació de la Natura de Quart de Poblet per plantar helòfits i arbustives de ribera que puguen ajudar a crear una zona de ribera en bon estat.

Organitzen: Ajuntament de Quart de Poblet, Fundació Limne i Fundación Aguas de Valencia.

Matí de Voluntariat

El proper 14 de desembre ens trobarem, a les 11:00, al carrer Agres (baixada a la ruta fluvial) de Bocairent.

Vos animem a passar un matí de voluntariat ambiental on restaurarem part de les infraestructures de la ruta fluvial i, a banda, farem una neteja de residus.

Organitzen: AITEX i la Fundació Limne. Col·labora: Ajuntament de Bocairent.

Plantació d’espècies autòctones

Plantació d'arbustos autòctons de la Serra Calderona amb l'objectiu d'augmentar la biodiversitat de la zona recreativa del Pla de Lluc.

L'actuació, coordinada amb el Parc Natural de la Serra Calderona, està destinada a recuperar la vegetació d'esta zona tan visitada i així mostrar a les persones que allí acudixen a gaudir de la natura un bosc mediterrani típic.

A més de la plantació es farà una activitat de reconeixement de rastres dels animals que habiten la zona de plantació.

Eliminació d’espècies invasores i plantació d’espècies autòctones

Eliminació de la canya comuna (Arundo donax) espècie invasora de les riberes del riu Túria.

Seguidament farem una plantació experimental de canya judia (Arundo micrantha) una esepècie recent descrita per botànics valencians, per a observar si és una alternativa viable per a evitar la proliferació de la canya comuna.

És rocomanable portar roba còmoda i aigua.

Des de Xaloc portarem, de tota manera, aigua i fruita per als participants.

L'actuació, està coordinada amb el Parc Natural dl Túria.

Plantem a l'Embassament

Comencem l'època de les plantacions amb un projecte que té per objectiu restaurar l'embassament de Bellús, on s'ajunten les aigües dels rius Albaida, Clariano i Micena.
 
L'embassament de Bellús té problemes de contaminació, ja que els rius que arriben a l'embassament, durant el seu recorregut, travessen àmplies zones industrials, donant com a resultat que la qualitat de les seues aigües siga roïna, provocant una eutrofització. Per millorar l'espai tenim programades diverses plantacions. Vos esperem el proper dia 27 d'octubre, a les 10h, al Convent de la Sagrada Família de Montaverner. Organitzen: Bankia i la Fundació Limne
 
Col·labora: CHJ i ajuntaments de Montaverner i Alfarrasí.
 

Inspecció de Riu

Estem en plena campanya d'inspecció de rius. Vols participar en este projecte de voluntariat ambiental, formant un nou grup d'inspectors? Estàs interessat en conèixer com analitzem la qualitat en base a indicadors químics i biològics?


El proper 26 de octubre, a les 10:00h, tindràs ocasió de fer-ho. Ens trobarem al Centre d'Interpretació de la Natura de Quart de Poblet per acostar-nos al Túria i coneixer-lo millor.


Organitzen: Ajuntament de Quart de Poblet, Fundació Limne i Fundación Aguas de Valencia.
 

Conservació de sendes varies en pantà

Conservació de sendes varies en el pantà i informació a visitants i habitants del Paratges.

Elaboració de materials, calendari i fullets

Activitat d´elaboració de materials,calendari i fullets de 17 a 20 hores en el Centre Cívic d´Elda.

Remarcat Senda GR7

Remarcat de la sendera GR7 tram de 5 Km des de l'encreuament Barranco de la Falç i esmorzar en la Caseta del Guàrdia.

Activitat per a tota la família.

Visita al PN Puebla de San Miguel

Dins de les eixides del Torrent Verd destinades a donar a conèixer altres paisatges i altres ecosistemes distints dels que podem trobar al nostre municipi, en aquesta ocasió ens dirigim al Racó d'Ademús i concretament al Parc Natural de La Puebla de San Miguel, on visitarem el centre d'interpretació del parc i el paratge on viuen les sabines mil.lenàries conegudes com Les Blanques.

Seguiment de Residus Marins (Alcossebre)

Quarta recollida de residus en la platja de La Romana en Alcossebre a l'any 2019.
Farem una batida de residus i, posteriorment, els separarem per tipus i els pesarem. Així caracterizarem els tipus de residus i la abundància d'aquestos en el nostre litoral.
Els resultats els enviarem al Ministeri de Medi Ambient, com les tres anteriors vegades, per així fer un anàlisi de la quantitat i tipologia dels residus marins.

Neteja de Platja Les Goles

Neteja del paratge natural de Les Goles a la localitat d'Almassora.
És una acció que forma part del projecte estatal "LIBERA, unidos contra
la basuraleza".
Farem una batida de residus i, posteriorment, els separarem per tipus i
els pesarem. Així caracterizarem els tipus de residus i la abundància
d'aquestos en el nostre litoral.

 

Mans al Riu

El Mans al Riu, la tradicional campanya de neteja de rius de la Fundació Limne, celebra enguany la segua desena edició.
La campanya número 10 del Mans al Riu arribarà a 30 municipis, tenint ja confirmada la participació d'Albalat de la Ribera, Alborache, Alfarb, Algemesí, Altea, Alzira, Beniarbeig, Bétera, Borriana, Canals, Carcaixent, Carlet, Catadau, Catarroja, el Verger, Gandia, Guardamar del Segura, L'Alcora, L'Alcúdia, L'Eliana, La Pobla de Vallbona, Llombai, Manises, Ondara, Quart de Poblet, Sot de Xera, Sueca, Vilallonga, Xixona i Yátova. La major part de poblacions actuaran el cap de setmana del 28-29 de setembre, si bé alguns, per motius d'agenda, ho faran més endavant.
Enguany la campanya és possible gràcies al patrocini de Global Omnium i d'Ecovidrio.
Hi ha molta faena i molt per netejar. Quants més, millor! T'apuntes? Ens ajudes a difondre l'activitat al teu municipi?


La col·laboració de la ciutadania en esta jornada va permetre durant l'anterior edició la retirada de vora 11 tones de residus, incloent objectes com ara neveres, sofàs, bombones de butà, persianes, bicicletes, motocicletes, televisors, ventiladors industrials, pneumàtics, para-xocs, mobles, matalafs i altres objectes que no deurien d'estar poblant els nostres rius.
Totes persones que que estigueu interessades a participar heu d'inscriure's enviant un mail a participa@limne.org o cridant per telèfon al núm. 654.076.533
 

Voluntariat de Prevenció d´Incendis Forestals

Anem a realitzar el voluntariat ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals en els termes de Tavernes i Benifairó de la Valldigna des del dia 01 fins el 30 de setembre. Principalment, les tasques que es realitzaran seran: control i vigilància dels paratges naturals, dels abocaments incontrolats del  terme municipal, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls. Vigilarem també els termes municipals colindants.

Enllaç:

https://grupmv.blogspot.com/

Ruta Prevenció d´Incendis Forestals: Zona: Alticos del Gordo.

Ruta de prevenció d'Incendis Forestals en la zona de Alticos del Gordo.
Informació de visitants i habitants dels paratges (lliurament de fullet de prevenció d'incendis forestals). Sensibilització Ambiental.

Neteja de "Basuraleza" a la Fàbrica de la Llum i Pantà

Al mateix temps que s'informa visitants d'aquests paratges amb el fullet de prevenció d'incendis forestals, s'efectuarà una neteja de residus en les proximitats de la Fàbrica de la Llum i el Pantà d'Elda.

Eixida a la Microrreserva de Flora de la Serra Perenxisa

Aquest dissabte 14 de setembre, visitarem la Serra Perenxisa acompanyant a l'AVV El Vedat per veure si trobem algun dels endemismes vegetals que tenim a la Reserva de Flora que hi ha al nostre municipi. Quedarem a las 8:30 hores al Centre Ambiental El Vedat i ens desplaçarem en vehicles propis fins la base de la serra. La ruta son uns 3.5 km de pujada i altres tants de baixada i farem diverses parades per fer explicacions.
 
Com per a qualsevol de les nostres eixides, recordeu dur aigua, esmorçar, gorra i roba i sabates adeqüades. Tornarem per a dinar a casa.
 
A continuació vos deixe l'enllaç de la web de l'AVV El Vedat i un cartell que han fet per a l'ocasió.
 
  Com sempre, els interessats heu de confirmar assistència escrivint al correu voluntariat@naturaycultura.com i diguent quantes persones vindreu (IGNOREU LES DADES DE CONTACTE DEL CARTELL) 
 
Si voleu fer-se voluntaris del Torrent Verd també podeu escriure demanant informació al mateix correu anterior voluntariat@naturaycultura.com

Assemblea General Torrent Verd

Com tots els anys es convoca als voluntaris del Torrent Verd per a configurar el calendari d'activitats per al curs 2019-2020 que començem ara.

Abans de començar ens farem un café i un mosset de coca de llanda per agafar forces i si veniu en nanos, es podran quedar a fer un taller durant la nostra reunió de manera totalment gratuïta.

Si vols saber com fer-te voluntari escriu a voluntariat@naturaycultura.com

Neteja de residus en el Port de Catarroja

 • 8 de setembre de 2019
 • De 8:30 a 11h

Un dels problemes més importants dels nostres espais naturals en l'acumulació de residus que en ells té lloc. En particular, a l'entorn de l'Albufera. Per a ajudar a solucionar aquest problema i al fet que siguem conscients d'aquest, s'ha convocat el dia 8 de setembre la macrojornada de retirada de residus «Tots per una Albufera sense plàstics». 

En l'activitat està organitzada i coordinada pel Parc Natural de l'Albufera juntament amb SEU/BirdLife, i participen nombroses entitats, barquers, Federació de Vela Llatina, que organitzen de forma particular cada espai de treball, en aquesta jornada de neteja a nivell europeu del Clean Up Day.  Els punts de trobada són els ports de: Catarroja, Silla, El Saler, El Palmar i Sollana.

 

Neteja de Residus en el Port de Silla

 • Port de Silla
 • 8 de setembre de 2019
 • De 8:30h a
 • 11:00h

La trobada de Voluntaris i voluntàries serà a les 8.30 en el port de Silla. Els participants coordinats pel Club de Vela i Creu Roja, es trobaran en el Port Roquetes; i els participants del grup Scoutsen la Nau Jove. L'activitat i classificació de residus segons tipologies (envasos lleugers, vidre, envasos de fitosanitaris, aparells diversos i altres restes.

Aquesta jornada de neteja es desenvolupa a nivell europeu com Clean Up Day.

Observació astronòmica nocturna

Aquest diumenge sortim a veure les estrelles. Observació astronòmica a les 22 h en la torreta de vigilància de ADENE, situada en l'Alt Calderón.

Es recomana portar: 
-Llanterna amb llum vermella, o cel·lofana vermella.
-Hamaca plegable.
-Prismàtics.
-Aigua.

Es prega confirmar assistència per WhatsApp o telèfon al 637250712cia per WhatsApp o telèfon al 637250712

Projecte Vigilància Ambiental Font Roja/Mariola 2019

 • Paratges de la Font Roja i la Serra Mariola
 • 01/06/2019 - 30/09/2019
 • 9:00
 • 21:00

 

Projecte de prevenció d'incendis i vigilància ambiental, de forma itinerant i dissuassòria per diversos paratges dels parcs naturals de Font Roja i Mariola, en els terrenys del terme municipal d'Alcoi.

Diumenges i festius: dos torns de dos voluntaris amb vehicle i un coordinador.

Alerta 3: dos voluntaris i un coordinador amb vehicle.

Incendi: ubicació en zones de visibilitat i detecció d'altres focs.

 

Voluntariat socioambiental per a vigilància i prevenció d'incendis forestals d'Albaida.

 • Albaida
 • 07/07/2019 - 28/07/2019
 • 9:30
 • 14:00

Contribuir a les tasques de prevenció i detecció d'incendis forestals en zones catalogades com a zones potencials d'alt risc del municipi d'Albaida mitjançant accions de sensibilització i dissuasió.

L'acció voluntària es realitzarà durant els caps de setmana del mes de juliol, dissabtes i diumenges en horari de 9.30 a 14h.

Els participants recorreran a peu les 2 rutes establides, ruta de la Cova Alta i ruta de la Font del Pache, en grups de 3 o 4 voluntaris.

Al llarg del recorregut, els voluntaris faran una labor de dissuasió per tota la sendera recorreguda i de sensibilització en els punts de major concentració de visitants (àrees recreatives, fonts, àrees d'estacionament, etc.) així com les cases de camp de la zona.
 

Vigilància i Prevenció d'Incendis Forestals a Aiora

 • Aiora
 • 20/05/2019 - 31/09/2019
 • 10:00
 • 18:00

Contribuir a les tasques de prevenció i detecció d'incendis forestals en zones catalogades com a zones potencials d'alt risc del municipi d'Aiora mitjançant accions de sensibilització i dissuasió.

L'acció voluntària es realitzarà durant els caps de setmana del mes de juliol, dissabtes i diumenges en horari de 10 a 18h.

Els participants recorreran amb bicicleta de muntanya o en vehicle tot terreny les rutes establides.

Al llarg del recorregut, els voluntaris faran una labor de dissuasió per tota la sendera recorreguda i de sensibilització en els punts de major concentració de visitants (àrees recreatives, fonts, àrees d'estacionament, etc.) així com les cases de camp de la zona.

http://www.cruzroja.es/portal/page?_pageid=584,12309438&_dad=portal30&_schema=PORTAL30&P_CENT=15755

Voluntariado Medioambiental Cortes de Pallás

 • Cortes de Pallás
 • Nómes caps de setmana
 • 28/06/2019 - 01/09/2019
 • 9:00
 • 20:30

El programa de voluntariat mediambiental en prevenció d'incendis forestals, des de la seua concepció té una visió integral de la prevenció, la clàssica a través de llocs de vigilància en llocs alts amb vista espectaculars i que ens permeten albirar pràcticament el 100% del terme de Cortes de Pallás.
Els llocs d'informació estan situats en els dos punts principals d'accés a Cortes de Pallás on es concentra el 95% dels vehicles que ens visiten.
Finalment i no menys importants tenim tres núcleos de dispersión y reclamo amb més de 850 exemplars de flora forestal autòctones en parcel·les afectades per l'incendi forestal de 2012.
Totes les activitats estaran en coordinació amb els agents mediambientals de la zona, l'ajuntament de Cortes de Pallás i les brigades de la Diputació.
El voluntariat és cardinal per a previndre tragèdies com la del 2012.

Voluntariado Medioambiental Cortes de Pallás

 • Cortes de Pallás

Voluntariado Prevención de Incendios Bolbaite

 • Bolbaite
 • 01/07/2019
 • 11:00
 • 19:00

Les activitats del voluntariat consisteixen en tres accions:
-Vigilància forestal: vigilància ocular per les zones previstes en cadascuna de les rutes. S'està en constant comunicació amb el Centre de Coordinació d'Emergències per a avís d'algun possible incendi.
-Educació ambiental: dirigit a usuaris de zones recreatives, així com a qualsevol persona que faça un ús indegut o negligent del medi ambient.
-Recollida de fem d'al voltant dels vials: per a evitar possibles ignicions per efecte lupa del vidre i altres materials.
Aquestes accions, es realitzen per llocs estratègics, d'alt valor ecològic, gran massa forestal i especial risc d'incendis.
Per al disseny de les rutes de vigilància s'ha tingut en compte el risc d'incendi i la perillositat segons la cartografia del Pla Local de Prevenció d'incendis forestals de Bolbaite.

Voluntariat Ambiental Estiu Verd

Programa de voluntariat ambiental per a joves de 1r a 4t de l'ESO amb activitats lúdiques i ambientals.

L'activitat es realitza en el Port de Catarroja i en el Centre Joan XXIII.

http://www.catarroja.es/notices/431-programa-de-voluntariat-ambiental-estiu-verd

Voluntariat prevenció d'incendis Aj.Alcoi 2019

 • Alcoi
 • 01/07/2019 - 09/08/2019

Si vols passar el teu temps lliure en la temporada d'estiu cuidant les nostres muntanyes i aprenent sobre l'entorn natural d'Alcoi: APUNTA'T AL NOSTRE VOLUNTARIAT!
Què s'hi fa?
Es faran tasques de vigilància per a la prevenció d'incendis forestals en punts fixos i mòbils dins del terme municipal d'Alcoi.
A més t'oferim activitats com: interpretació de plànols i orientació en la muntanya, rutes amb bici, reconeixement de fauna i flora local, primers auxilis, etc.
Què necessites?
El menjar i l'allotjament és a càrrec nostre.
Només hauràs de portar roba preparada per al camp: gorra, protecció solar, botes de muntanya, etc.
Torns d'estiu:
De l'1 al 5 de juliol
Del 8 al 12 de juliol
Del 15 al 19 de juliol
Del 22 al 26 de juliol
Del 29 de juliol al 2 d'agost
Del 5 al 9 d'agost
Contacte i inscripcions:
Carrer Major, 10 - 03801 Alcoi
Telèfon: 96 533 71 27 Fax: 96 553 71 71
Adreça electrònica: medi_ambient@alcoi.org

Inscripcions: des del 17 de maig fins al 3 de juny
Places limitades
 

Mediterrani, deixa que et cuide

 • Diverses platges de Castelló
 • Pl. Creu Roja s/n (Carrer de l´Olivera, 1)
 • Castelló de la Plana
 • 20/6/2019 - 20/8/2019
 • 9:00
 • 14:30

L'objectiu és implicar la societat en la protecció de l'entorn marí a través d'accions que sensibilitzen a la població sobre la problemàtica ambiental que envolta als mars i oceans, promocionar hàbits de vida saludables a les platges i fomentar pautes d'oci segures a les platges, minimitzant el risc d'accidents.

El projecte treballa tres temàtiques interrelacionades en l'ús, gaudi i protecció de les platges: la sostenibilitat (biodiversitat de mar Mediterrani, ODS 14: Vida Submarina, fems marins, varamento de cetacis, etc.), la seguretat (banderes, corrents, picades, PAS, etc.) i la salut (onada de calor, protecció solar, hidratació, protecció xiquets i persones majors, etc.)

Per a això, es muntaran en l'arena de diverses platges de la província de València unes carpes-expositors amb informació relacionada amb aquestes tres temàtiques i així mateix, es realitzaran tallers participatius els dies:

-Alcossebre: 20/06/2019, 20/07/2019 i 07/08/2019

-Benicarló: 25/06/2019

-Almassora: 29/06/2019

-Castelló: 02/07/2019

-Nules: 04/07/2019

-Vinaròs: 11/07/2019 i 21/07/2019

-Moncofa: 16/07/2019

-Peníscola: 24/07/2019 i 14/08/2019

-Cabanes: 29/07/2019

-Burriana: 31/07/2019

-Benicassim: 05/08/2019 i 20/08/2019

 

 

Prevenció d'incendis forestals a la Serra Gelada


Realización de rutas de vigilancia y prevención de incendios forestales, móviles y a pie, por zonas del Parque natural de Sierra Helada en su vertiente de Alfaz del Pi, abarcando la zona de La Cruz, Zona de repetidores y ruta del Faro del Albir. La salida se realizará desde Cruz Roja en Benidorm, comenzando a las 9:00 y finalizando a las 14:00 h, los jueves y domingos, desde julio a septiembre. Además de estas actividades, a lo largo de la ruta se realizan actividades de sensibilización y recogida de residuos. Se reparten guías de flora de los montes alicantinos, ceniceros y  bolsas de basuras. Para la realización de las actividades se ofrecerá vestuario, almuerzo y agua.
Para la participación hay que ponerse en contacto con la Asamblea local de Benidorm, cuyo correo electrónico aparece en el enlace magargo@cruzroja.es

Prevenció d'Incendis Forestals a la Serra de Maigmó

 • Seu de la Cruz Roja Alicante
 • 01/07/2019
 • 09:00
 • 18:30

Actividades de vigilancia y prevención de incendios forestales en la Sierra del Maigmó, con salida desde Cruz Roja en Alicante, sita en la Glorieta de la Solidaridad, 1, hacia el área recreativa del Maigmó donde se iniciarán las rutas a pie los fines de semana de julio a septiembre. Además de estas actividades, a lo largo de la ruta se realizan actividades de sensibilización y recogida de residuos. Se reparten guías de flora de los montes alicantinos, ceniceros y  bolsas de basuras. Lo miércoles se realizarán rutas móviles de 09:00 a 14:00 h, ampliando la  zona de vigilancia por el Pantano de Tibi y la zona de Castalla. Para la realización de las actividades se ofrecerá vestuario, almuerzo, comida y agua.
Durante los meses de septiembre y mediados de octubre se realizarán talleres de educación ambiental apoyados con la exposición de Stop al Foc por los diferentes municipios colindantes a la zona de vigilancia de este paisaje protegido.
Para la participación hay que ponerse en contacto con la Asamblea local de Alicante, cuyo correo electrónico aparece en el enlace tecma@cruzroja.es